Acasa Despre noi Contact

www.nuntaorganizata.ro

Invitatii de nunta

Invitatiile de nunta

 

 

Dupa ce ati hotarat sa va casatoriti este firesc sa doriti sa anuntati intreaga lume ca cel mai important moment din viata voastra de pana acum se apropie, insa va trebui sa va opriti la o lista de persoane pe care le veti invita la nunta. Cate vor fi, depinde de dorintele si bugetul vostru. Insa cum, cand sa le inmanati invitatiile, ce fel de invitatii puteti alege si alte asemenea chestiuni va vom explica noi.

 

 

Tipuri de invitatii. In primul rand sa ne ocupam de felul invitatiilor. Ei bine, felul lor este infinit deoarece fiecare cuplu de miri isi poate alege invitatiile de nunta din cataloagele magazinelor specializate, insa la fel de usor fiecare cuplu isi poate crea propriile invitatii, originale, inedite.

 

 

Acestea pot fi:
– Clasice
– Handmade, din tot felul de materiale, cu fel si fel de culori, forme si marimi, invitatiile voatre trebuie sa va exprime personalitatea (de cuplu sau a fiecareia in parte), trebuie sa fie o incantare pentru privire si un mic rezumat al nuntii voastre.

 

 

Un amestec omogen, stil, eleganta si esteticitate. Odata ce ati stabilit tema si stilul nuntii, puteti alege si invitatiile sau le puteti crea asa cum numai voi stiti. Daca doriti, fiecare dintre miri poate avea propiul fel de invitatii.

 

 

Ce trebuie sa contina invitatiile. Exista o formula aproape standard care trebuie trecuta pe invitatii.
– In partea de sus, in antet, se trec parintii mirilor si nasii, apoi numele mirilor ca titlu
– In cealalta parte a textului sunt comunicate data nuntii, ora si locatia ceremoniei religioase, ora si locatia ceremoniei de cununie civila, ora si locul receptiei.
– De asemenea, puteti introduce in textul invitatiei un citat care va caracterizeaza sau cateva versuri.
– Puteti avea invitatii sub forma de pergament, fluturasi, plic, tip felicitare, tip mesaj in sticla si asa mai departe, de orice fel doriti. Trebuie doar sa va lasati imaginatia sa zburde si cu siguranta veti gasi tot felul de modalitati inedite de realiza si/sau obtine cele mai interesante invitatii pentru nunta voastra.

 

 

Cand si cui dam invitatii? Ca sa dati invitatiile de nunta trebuie sa stiti cui si cate trebuie sa inmanati iar acest lucru se face pe baza listelor de invitati. Pentru a fi totul mai usor, aseaza-te la masa cu partenerul/partenera ta, socrii, parintii, nasii si incercati sa stabiliti o lista comuna de invitati. Apoi, imparte lista in grupuri importante si mai putin importante. Trimite invitatii celor din grupurile prioritare intai, iar dupa primirea confimarilor, daca mai este necesar – trimite si celorlalti. Astfel vei avea o nunta atat de mare pe cat ti-ai dorit, fara surprize neplacute.

 

 

Trimiterea invitatiilor de nunta se face de obicei cu macar 3 luni inainte de nunta, pentru a le da posibilitatea invitatilor vostrii sa se pregateasca cum se cuvine. In ceea ce priveste confirmarile, acestea trebuie sa fie cerute sau obtinute cu macar 10 zile inainte de nunta pentru a comunica numarul final de invitati celor de la localul unde va avea loc nunta. Desi pe invitatii vor fi specificate numerele de telefon la care se pot face confirmarile, multi invitati fie vor uita sa faca acest lucru, fie nu vor avea timp asa ca nu strica sa incercati sa obtineti voi insiva confirmarea participarii, sau infirmarea ei, dupa caz.

 

 

De ce sa acordam atentie alegerii invitatiilor? Invitatiile vor fi acele mici articole care va vor aminti intotdeauna de nunta voastra si cu siguranta va doriti ca acestea sa fie cele mai frumoase dintre toate, cat se poate de originale si reprezentative.