Acasa Despre noi Contact

www.nuntaorganizata.ro

Meniul si Bauturile la Nunta


Meniul de nunta si bauturile.

Care sunt detaliile care dau specificul unei nunti? Decoratiuni, sala, aranjamente florale, muzica, marturii, invitatii, rochie, costum mire, amplasamentul meselor, felul bauturilor, toate sunt importante in cadrul unei nunti, insa un alt aspect la fel de important este si mancarea pe care o oferim la nunta. Specificul ei, numarul felurilor servite, aspectul si gustul lor, etc., toate aceste detalii ce tin de meniul de nunta pot fi decisive in ceea ce priveste satisfacerea tuturor oaspetilor vostrii.

Pentru inceput, de unde procuram meniul de nunta? Daca nunta voastra va avea loc intr-un restaurant, atunci in 99,9% dintre cazuri veti obtine si meniul de nunta de la acel local. Insa, daca nunta voastra va avea loc in aer liber atunci va trebui sa luati legatura cu o firma de catering care sa va ofere aceste servicii.

Ce trebuie sa contina un meniu la nunta? Meniul este format din doua mari categorii de produse: produse alimentare si bauturi. In ceea ce priveste produsele alimentare, acestea vor fi incluse in 4 feluri principale:

  • Ciorba

  • Friptura

  • Sarmalele

  • In functie de specificul nuntii si al regiunii in care aceasta are loc, ciorba se poate inlocui cu pestele, mai ales la nuntile de noapte.

Bauturile servite la nunta vor fi alcoolice si non-alcoolice.

Printre bauturile alcoolice se numara: Vinul, wiskey-ul, vodka, tuica/palinca, cognac-ul, liquoruri pentru doamne, berea, cocktail-urile. Din toate acestea fiecare pereche de miri alege ceea ce crede de cuviinta.

Apoi, din categoria bauturilor non-alcoolice fac parte: sucul (natural si carbogazos), apa minerala si plata, cocktail-urile fara alcool, cafeaua.

Desigur, prajiturile, tortul, fructele, rontaielile trebuie sa fie incluse si ele in meniul de nunta.

Cum se alege meniul de nunta? Aceasta alegere tine de specificul nuntii. Desigur, restaurantele si firmele de catering au o oferta bogata care contine diferite feluri de meniu de nunta si din care voi puteti alege, insa daca nunta voastra are un anumit specific situatia se ingreuneaza putin. De tematica nuntii va depinde foarte mult alegerea meniului. Astfel puteti opta pentru unul traditional, unul rustic, vanatoresc, cu fructe de mare ori cu specific international (bucataria greceasca, italiana, frantuzeasca, spaniola, chinezeasca, thailandeza,ruseasca si asa mai departe, toate sunt foarte cunoscute si apreciate).

De unde procuram bauturile? De cele mai multe ori va trebui ca bauturile pentru nunta sa le procurati separat, de la marile magazine deoarece restaurantele ofera incluse in pretul meniului cafeaua si apa, asadar toate celalate bauturi pe care vreti sa le aveti la nunta trebuie aduse de voi.

De ce trebuie sa tinem cont? In alegerea meniului tineti cont de propriile preferinte dar si de ceea ce credeti ca ii va multumi pe invitatii vostrii, deoarece cu siguranta nu vreti ca nunta voastra sa fie tinuta minte drept una prost pregatita.

  • Cautati variante de meniu care se potrivesc bugetului vostru. Astfel veti putea sa aveti tot ceea ce este nevoie la o nunta, in cantitatea potrivita pentru fiecare.

  • Nu uitati sa degustati mai multe meniuri inainte de a alege unul.

  • Dupa ce l-ati ales pe cel potrivit nu ezitati ca orice mic detaliu ce nu va este pe plac sa il discutati cu bucatarul care se ocupa de nunta voastra si cu administratorul locatiei.

  • Este nunta voastra si totul trebuie sa fie asa cum va doriti, fara nici un compromis.

  • De asemena, este indicat sa stabiliti inca o sesiune de degustare a meniului ales, cu putin timp inainte de nunta pentru a fi siguri ca acesta este asa cum v-ati dorit.

Retineti! Este important sa acordati timp si atentie acestei parti a organizarii nuntii pentru a va asigura ca meniul ales va fi cel potrivit. In plus, un meniul bine ales este dovada respectarii regulilor bunelor maniere.