Acasa Despre noi Contact

www.nuntaorganizata.ro

Organizarea traseului

Organizarea traseului alaiului.

Pentru a putea sa va bucurati cu adevarat de ziua nuntii voastre, acesta trebuie sa fie bine organizata. Astfel veti reusi sa aveti cu o grija in minus si sa va framante doar acele emotii imense combinate cu bucuria adusa de ziua cea mai speciala din viata voastra de pana acum. Una dintre chestiile care dau cele mai mari batai de cap in ziua nuntii este traseul din ziua nuntii. Acesta este mai mult decat a te urca in masina si a merge de la punctul x la punctul y ci trebuie sa ai grija ca toti cei prezenti sa aiba un mijloc de transport pentru a se deplasa.

Cum se organizeaza traseul din ziua nuntii?

 • Intai de toate trebuie sa alegeti persoane de incredere care sa va ajute cu masinile personale pentru a deplasa invitatii.

 • Apoi, daca alegeti sa nu inchiriati o limuzina, pentru masinile personale ar fi bine sa rugati pe cineva sa le conduca, pentru ca in ziua nuntii se poate sa nu fiti atat de dispusi sa conduceti.

 • Daca stiti ca aveti invitati din alte localitati sau prea putine masini la nunta, ar fi indicat sa inchiriat un microbuz sau un autobuz pentru a le asigura acestora transportul intre locatiile ce trebuiesc vizitate in ziua nuntii.

Punctele cheie care fac parte din acest traseu sunt:

 • casa mirelui

 • casa nasilor

 • casa miresei

 • locatia cununiei civile

 • locatia unde se vor face pozele pentru album

 • locatia cununiei religioase

 • locatia receptiei.

Pentru a respecta orarul stabilit, trebuie sa acordati fiecarei parti a drumului un anumit timp. Desi nu exista reguli clare pentru a stabili orele la care se pleaca dintr-o parte intr-alta, deoarece in fiecare caz particular distantele sunt mai mari sau mai mici, exista cateva linii generale dupa care va puteti ghida.

 • In primul rand, pentru casa mirelui, a nasilor, a miresei acordati cate 30-40 de minute de stationare deoarece va trebui sa serviti cate un aperitiv sau o bautura si exista traditii de indeplinit.

 • La fel pentru locatia ceremoniilor de nunta, incercati sa ajungeti la locul precis cu 15-20 de minute inainte. Astfel aveti ocazia sa va odihniti sau sa faceti cateva poze.

 • Apoi, trebuie sa alegeti un loc frumos, pitoresc in care sa faceti poze pentru albumul vostru de nunta. In functie de anotimp, acesta poate fi reprezentat de un spatiu verde, o cetate, o cladire impresionanta, etc, orice loc va este drag si poate contribui la frumusetea pozelor voastre.

 • Acest moment poate avea loc intre cele doua ceremonii de nunta sau dupa ele. De asemenea, atentie la ora la care ajungeti la restaurant. Daca in regiunea voastra este obiceiul ca mirii sa isi primeasca invitatii atunci trebuie sa ajungeti la restaurant cu o jumatate de ora in minus fata de ora specificata pe invitatie. Daca este invers, atunci ar fi bine sa intarziati cateva minute pentru a le permite oaspetilor vostrii sa se instaleze.

Trasee secundare. O alta parte din traseul de nunta este reprezentat de furatul mireului si/sau a miresei. Pentru acest lucru este bine sa ii lasati pe prietenii vostrii sa va faca o surpriza. Astfel, totul va fi mult mai distractiv daca nu stiti la ce sa va asteptati.

De retinut! Stabiliti cu grija traseul din ziua nuntii voastre si alegeti persoane de incredere, responsabile care sa dirijeze toata actiunea. Astfel, veti reusi sa fiti mult mai putin ingrijorati, veti fi punctuali si totul va decurge conform planului.

Nici un motiv de ingrijorare in plus nu trebuie sa va umbreasca ziua cea mare.